Warsztat Warszawa ul.Syreny 14 Polecam!!!
Zwiń
X
-
Ja polecam ten warsztat.Dziś robiłem u nich 2masę sprzegło i rozrząd z pompą wody.
-
-
Eeee, po co narzekać "Jeżeli coś może się popsuć, to z pewnością się popsuje" - jedno (podobno) z praw Murphy'ego.
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie rozrząd wymienili niedrogo i chyba sprawnie... jeszcze jeżdżę :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
A ja widziałem,auto wstawiałem i niechęci doznałem
Byłem u nich pierwszy i ostatni raz :cry:
Ale jest to moje zdanie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez KolinWawa"co za debil Panu zakładał tarcze i klocki"
:lol:
powszechne opinie na forum w 90% pochodzą od ludzi, którzy w żaden sposób nie są w stanie zweryfikować pracy naszych mechaników, więc należy je traktować ostrożnie.Zamieszczone przez KolinWawaWbrew powszechnej opinii na forum
ale to jest ogólna uwaga bo warsztatu na Syreny nawet nie widziałem z daleka.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale jakże ważne. To klient ma być zadowolony a nie ... warsztat.Zamieszczone przez KolinWawa(...) Jest to oczywiście moje subiektywne zdanie.
Zostaw komentarz:
-
-
Wbrew powszechnej opinii na forum chyba zmienię zdanie o warsztacie na Syreny. Serwisuję tam dwa samochody : O1 i F1 rs. Ceny mają spore, ale to jeszcze mogę znieść. Gorzej, że cały czas coś u nich wyskakuje. Reperują jedno, chwilę później okazuje się, że coś innego do naprawy. Mechanik zarekomendował wymianę magla, mam problem ze wspomaganiem. Zrobiłem u nich dwa komplety rozrządu w obu samochodach z wymianą amorów, filtrów i wszelkich płynów no i oczywiście duże przeglądy w obu samochodach. Po kolejnej wizycie( tydzień później) nie puścili żony fabią, bo poduszka silnika była w takim stanie, że mógł silnik wypaść podczas jazdy. Źle założyli tarcze i klocki w octavii, do czego przyznali się niechcący podczas przeglądu. Zadzwonił do mnie jeden z właścicieli z pytaniem : "co za debil Panu zakładał tarcze i klocki". Po odpowiedzi : "tylko was serwisuje", odpowiedź: "nie było pytania". Z kolei po poprawie klocków nikt nie uprzedził mnie, że przez jakiś czas samochód będzie słabiej hamował, przez co o mało nie spowodowałem stłuczki. Dodatkowo po wymianie oleju w skrzyni biegów (mówili, że trzeba) w obu samochodach zaczęły ciężko wchodzić biegi ( szczególnie 1 i 2). Zostawiłem u nich naprawdę grube pieniądze i jestem w szoku, że dopuścili do takiej sytuacji. Non stop coś jest nie tak. Krótko mówiąc skarbonka bez dna. Mam wrażenie, że mnie naciągają na coraz to nowe wymiany części. Są więc dwie możliwości : albo zarówno octavia jak i fabia się sypią na potęgę, albo po prostu ściemniają. Jest to oczywiście moje subiektywne zdanie.
Zostaw komentarz:
-
-
Przymierzam się do OctaviiZamieszczone przez LUKIBudżak, czym teraz śmigasz?
sorki za OT
a póki co latam, Golfem żony
ops:
Wiem jedno. Będzie nisko.
:twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
A ja mam pytanie z innej beczki.
Czy da radę do nich wjechać na podnośnik autem dobrze zglebowanym? To częsta bolączka warsztatów, że mają albo wysoki wjazd/podjazd lub podnośniki, którymi ciężko podejść pod auto.
Zostaw komentarz:
-
-
Wydaje mi się że nie napełniają klimy, bo jak byłem to sprzętu nie widziałem, zadzwoń i spytaj najlepiej.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie do konca,
ponieważ nie będę wiedział czy w przypadku regulacji skrzyni oraz czyszczenia klimy
są tak samo dobrzy/precyzyjni jak ich chwaliciew przypadku mechaniki/zawieszenia.
A to tez b. cenna dlamnie informacja.
Zostaw komentarz:
-
-
Na początku masz numer telefonu do nich
i wszystko w tym temacie...
Zostaw komentarz:
-
-
Czesc,
Nie wiecie czy robia i ewentualnie ile kosztuje u nich wyczyszcznie klimatyzacji manualnej + nabicie i wymiana filtra.
Chciałbym to zrobic (pozadnie tak by na rok byl spokoj) przy okazji serwisu/przegladu 60kkm.
Oraz czy robia regulacje skrzyni/linek manualnej 5- biegowej skrzyni wydaje misie ze 1 i 3 ciezej wchodza (ewentualnie ile to moze kosztowac) ?
Dzieki
Zostaw komentarz:
-
-
To w sumie podobnie mnie wyniesie 800PLN napinacz i pasek ori a pompaka nie wiem czyja ale
1050 -5% to w tauzenie się zmieszczę :wink: ...tak myślę
Zostaw komentarz:
-
-
WojtaSpider, ja za 150wiecej zrobilem caly rozrzad u kolegi DGW z pompa skf i wzmocnionym paskiem gatesa...(komplet).
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Ustawiłem się na Syreny na piątek -wymiana rozrządu (800PLN). Panowie oznajmili mi że przy pierwszej wymianie 117kkm zazwyczaj nie wkładają nowej pompy wody, bo nie ma takiej potrzeby. W poprzednich samochodach wymieniałem zawsze przy rozrządzie pompkę. Co o tym myślicie -wymieniać czy nie ??? dodatkowo krzykneli 250 PLN :lol:
Zostaw komentarz:
-
-
nie zawsze..... jedź na wymianę oleju do DGW - wtedy zobaczysz, że nie zawsze.Zamieszczone przez hsurimOk. pół litra (starego) zawsze zostaje w układzie.
Kwestia mechanika.
Zostaw komentarz:
-
-
Pewnie, że się da : 5% zniżki dla OCP :PZamieszczone przez yosssarianMyślę że takZamieszczone przez mtobiJutro też się wybieram z moją OII. Zobaczymy, czy dołączę do grona fanów warsztatu, czy nie :wink:
Nie ma warsztatów idealnych ale ten jest wysoko w moim prywatnym ratingu. Z wad to mogę wymienić że olej jak wymieniają to zawsze mi 4 litry wychodzi a powinno być ok 4,5 wymienione. No i przy wymianie filtra przeciwpyłkowego nie było podszybie dokładnie wprowadzone w 2 zatrzaski - totalny drobiazg ale jakiś dziadek może nie zauważyć np i mu się woda gdzieś na filtr poleje...
Na drobne naprawy czy konserwację lepiej jechać z własnymi częściami (klocki, tarcze kosztują tam jakieś koszmarne pieniądze bo robią na ORI)
Pytanie do wytrawnych negocjatorów
- dostałem cenę na komplet rozrządu z pompą (części + robocizna ) - 1100 PLN - da się z nimi coś utargować?
Zostaw komentarz:
-
-
Wchodzi 4,3 litraZamieszczone przez hsurimWymienia się ... (tylko) 4 litry.
Ok. pół litra (starego) zawsze zostaje w układzie.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak mi wymieniali olej w innym warsztacie poprzez odssysanie a nie spuszczanie to wyszło 4,6Zamieszczone przez hsurimWymienia się ... (tylko) 4 litry.Zamieszczone przez yosssarian(...)
Z wad to mogę wymienić że olej jak wymieniają to zawsze mi 4 litry wychodzi a powinno być ok 4,5 wymienione.
(...)
Zostaw komentarz:
-
-
Wymienia się ... (tylko) 4 litry.Zamieszczone przez yosssarian(...)
Z wad to mogę wymienić że olej jak wymieniają to zawsze mi 4 litry wychodzi a powinno być ok 4,5 wymienione.
(...)
Zostaw komentarz:
-
-
Myślę że takZamieszczone przez mtobiJutro też się wybieram z moją OII. Zobaczymy, czy dołączę do grona fanów warsztatu, czy nie :wink:
Nie ma warsztatów idealnych ale ten jest wysoko w moim prywatnym ratingu. Z wad to mogę wymienić że olej jak wymieniają to zawsze mi 4 litry wychodzi a powinno być ok 4,5 wymienione. No i przy wymianie filtra przeciwpyłkowego nie było podszybie dokładnie wprowadzone w 2 zatrzaski - totalny drobiazg ale jakiś dziadek może nie zauważyć np i mu się woda gdzieś na filtr poleje...
Na drobne naprawy czy konserwację lepiej jechać z własnymi częściami (klocki, tarcze kosztują tam jakieś koszmarne pieniądze bo robią na ORI)
Pytanie do wytrawnych negocjatorów
- dostałem cenę na komplet rozrządu z pompą (części + robocizna ) - 1100 PLN - da się z nimi coś utargować?
Zostaw komentarz:
-
-
Jutro też się wybieram z moją OII. Zobaczymy, czy dołączę do grona fanów warsztatu, czy nie :wink:
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: